Първият уебсайт за популяризиране и развитие на ветеринарномедицинската неврология в България.
д-р Светослав Пенчев
за контакти

Последни публикации

Изображение на заглавието

Kак да реагирате, ако вашият домашен любимец изпадне в гърч

Kак да реагирате, ако вашият домашен любимец изпадне в гърч

Ето няколко полезни съвета, как да реагирате ако вашия домашен любимец изпадне в гърч!

Запазете спокойствие!

Само така можете да реагирате адекватно в този тежък за вас момент! Паниката кара хората да извършват действия, с които могат да навредят на своя любимец.

Ще ви се стори, че гърча продължава цяла вечност, но трябва да засечете времетраенето. Гърчове с продължителност до 1 мин. не представляват риск за живота на животното.

В никакъв случай не се опитвайте да бръкнете в устата на вашия любимец. По време на гърч това крие голям риск от ухапване.

Много често думите не могат да опишат преживяното. В наши дни почти всеки разполага с телефон с камера. Заснемането на гърча би помогнало на вашия лекар да се ориентира в диагнозата.

По време на гърч се наблюдават множество неконтролирани движения и съществува риск от удар в предмети или мебели. Осигурете безопасност!

Осигурете спокойствие. По този начин е в ъзможно кошмара да приключи по – бързо!

Най – често гърчовете протичат много кратко, а когато отидете на лекар вашия любимец отново е в перфектно състояние. Ако сте спазили съветите по – горе, спокойно можете да разясните на вашият ветеринарен лекар, какво точно се е случило. По този начин ще му помогнете да се насочи към нужните изследвания и диагностика.

Няма Коментари
Напишете Коментар
Име
Електронна поща